Άφιξη
Αναχώρηση
Ενήλικες
Παιδιά
Κάντε κράτηση

» Blog

3+1 λόγοι να επισκεφτείς το Μυστρά την άνοιξη

Η άνοιξη έφτασε, και μαζί με την πολύχρωμη ανθοφορία και τον ηλιόλουστο καιρό έφερε και την επιθυμία για εξορμήσεις μακριά από την Αθήνα. Όποια πόλη, μικρή ή μεγάλη, κι αν επιλέξει κάποιος να επισκεφτεί, την άνοιξη θα τη γνωρίσει στα καλύτερά της, αφού η ομορφιά αναδεικνύεται από τα όμορφα δέντρα, τα ανθισμένα λουλούδια και την ηλιόλουστη ατμόσφαιρα. Από τους πιο δελεαστικούς προορισμούς, αποτελεί η μαγευτική καστροπολιτεία του Μυστρά, ένα στολίδι στην καρδιά της Πελοποννήσου. Ο Μυστράς αποτελεί ιδανικό προορισμό τους ανοιξιάτικους μήνες, καθώς υπόσχεται να σας μεταφέρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία, παρέχοντας ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις του σήμερα. Μάλιστα, ο αρχαιολογικός τόπος του Μυστρά είναι χαρακτηρισμένος ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος το Μυστρά την άνοιξη;
1. Αρχαιολογικός περίπατος ανάμεσα στα γραφικά μνημεία του Μυστρά
Στο Μυστρά θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη βόλτα σας ανάμεσα στα γραφικά μνημεία της καστροπολιτείας, με θέα την κοιλάδα της Σπάρτης και τις κορυφές των βουνών του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου. Η βόλτα ανάμεσα στα γραφικά κτίρια του Μυστρά, συνοδευόμενη από τα μεθυστικά αρώματα της άνοιξης, μπορεί πραγματικά να σας συναρπάσει. Η καστροπολιτεία του Μυστρά παραδίδει μαθήματα βυζαντινής ιστορίας, καθώς αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής. Είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές καστροπολιτείες, κάτι που ο επισκέπτης συνειδητοποιεί ιδίως εάν φτάσει στην Πάνω Χώρα με το κάστρο, τα παλάτια, τις εκκλησίες, τα αρχοντικά και τις παλιές οικίες. Η ανάβαση μπορεί να είναι λιγάκι κουραστική, αλλά σίγουρα το τοπίο που αντικρίζει κανείς με το που φτάσει στο υψηλότερο σημείο του κάστρου, θα ανταμείψει τον κόπο. Τα γραφικά του κτίσματα δίνουν την αίσθηση ότι περιηγείται κανείς σε ένα ζωντανό μνημείο, που ειδικά την άνοιξη προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία.

2. Στάση στο αρχαιολογικό μουσείο του Μυστρά
Εκτός από την περιήγηση στην επιβλητική καστροπολιτεία, όποιος επισκεφτεί το Μυστρά την άνοιξη αξίζει να κάνει μια στάση στο μουσείο, στο οποίο θα δει εντυπωσιακά βυζαντινά εκθέματα. Το αρχαιολογικό μουσείο του Μυστρά ιδρύθηκε το 1951 και βρίσκεται στη Μητρόπολη (ή Άγιος Δημήτριος, όπως αλλιώς ονομάζεται). Περιλαμβάνει πλήθος εκθεμάτων όπως γλυπτά, κιονόκρανα, εικόνες, μαρμάρινα προσκυνητάρια, ταφικές πλάκες με μονογράμματα, νομίσματα, προσωπικά σκεύη, κοσμήματα, έργα μικροτεχνίας, υφάσματα και άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα. Η βόλτα στο μουσείο αναδεικνύει το μεγαλείο της βυζαντινής ιστορίας, μεταφέροντας τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι πίσω στο εμβληματικό παρελθόν.

3. Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας
Εάν αποφασίσατε να επισκεφθείτε την Πάνω Χώρα του Μυστρά, εκτός από την περιήγηση στα επιβλητικά κτίρια της καστροπολιτείας, αξίζει να κάνετε μια στάση στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Η βυζαντινή αυτή εκκλησία βρίσκεται στην περιοχή του παλατιού, και παλιότερα λειτουργούσε ως εκκλησία του παλατιού. Κάνοντας μια βόλτα στο εσωτερικό της εκκλησίας, οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες τόσο της ίδιας, όσο και των παρεκκλησίων της και η επιβλητική αρχιτεκτονική της μαγνητίζουν το βλέμμα.

4. Οι εντυπωσιακές παροχές του Kyniska Palace
Τι καλύτερο από τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων, για να συμπληρώσει τη μαγευτική αυτή εξόρμηση στο Μυστρά την άνοιξη; Στους πρόποδες του Ταϋγέτου, ο επισκέπτης αντικρίζει την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική και τη διακριτική πολυτέλεια του Kyniska Palace. Το ξενοδοχείο προσφέρει άνεση, πολυτέλεια και παροχές υψηλής ποιότητας, μεταφέροντας τον επισκέπτη σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Οι επιλογές ανάμεσα σε πλήθος από πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα και τις ατομικές ανάγκες των επισκεπτών, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής και απόλαυσης. Το Kyniska Palace διαθέτει πισίνα, υπηρεσίες Spa για ανυπέρβλητες στιγμές χαλάρωσης, και εστιατόριο με αυθεντικές γεύσεις της Πελοποννήσου. Η διαμονή στο ξενοδοχείο, θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!

Χωρίς αμφιβολία, ο Μυστράς την άνοιξη αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, ένα χάρμα οφθαλμών που πραγματικά αξίζει να ζήσεις. Η άριστα διατηρημένη μεσαιωνική αυτή καστροπολιτεία ξεδιπλώνει την ομορφιά της σε κάθε επισκέπτη, εκπέμποντας μια μεθυστική ενέργεια που πραγματικά μένει αξέχαστη. Τα κτίρια και οι κατασκευές παλαιότερων αιώνων, τα γραφικά καλντερίμια και η θέα που κόβει την ανάσα συνδυάζονται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες παροχές και ανέσεις. Εσείς, ακόμα να οργανώσετε την εξόρμησή σας;