Άφιξη
Αναχώρηση
Ενήλικες
Παιδιά
Κάντε κράτηση

Πελοποννησος

Μονεμβασιά - Kyniska Hotels

Μονεμβασιά

Ο Δήμος Μονεμβασιάς απλώνεται 35 χιλιόμετρα μακριά από το Καραβοστάσι και αποτελεί ένα αμάλγαμα μοναδικής φυσικής γεωμορφολογίας και τεχνητής, ανθρώπινης αρχιτεκτονικής παρέμβασης.

Τυπικά, η Μονεμβασιά χαρακτηρίζεται ως ένα πλωτό φρούριο που ενώνεται με την ηπειρωτική πλευρά της Πελοποννήσου με έναν (δια)δρόμο, ενώ κατά το παρελθόν αποτελούσε προπύργιο σημαίνουσας στρατηγικής και εμπορικής αναφοράς για το θαλάσσιο διαμετακομιστικό εμπόριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
Ελαφόννησος - Kyniska Hotels

Ελαφόννησος

Η Ελαφόννησος, η εξωτική γωνιά της Πελοποννήσου, βρίσκεται στην νοτιοανατολική της πλευρά και θεωρείται ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ελλάδας λόγω των εντυπωσιακών παραλιών του με την ψιλή, χρυσαφένια άμμο και τα διαφανή γαλαζοπράσινα νερά.

 Δημοφιλής προορισμός τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Η περιβόητη παραλία του Σίμου έιναι τοποθετημένη στην νότια πλευρά του νησιού και θεωρειίται μία από τις ομορφότερες στην Ελλάδα. Μάλιστα, τον Αύγουστο η παραλία γεμίζει από λευκά θαλασσινά κρίνα, καθιστώντας την εν λόγω τοποθεσία πραγματικά εξωγήινη. Σε κάθε περίπτωση, οποιοσδήποτε επισκέπεται το νησί της Ελαφοννήσου σίγουρα θα μαγευτεί από την εξωτική, καθαρή ομορφιά του.

Γύθειο - Kyniska Hotels

Γύθειο

Η όμορφη πόλη του Γυθείου είναι γνωστή για το γραφικό της λιμάνι που κατακλύζεται από κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Tα ιδιαίτερα νεοκλασσικά κτίρια τοποθετημένα αμφιθεατρικά στην πλαγιά του Ακούμαρου όρους, τα στενά, ανηφορικά σοκάκια με τις απότομες πέτρινες σκάλες, αλλά και τον επιβλητικό φάρο στο νησάκι Κρανάη, το μικρό πευκόδασος που πλαισιώνει την Λακωνική πόλη και τον πύργο της οικογένειας Τζαννετάκη. Θελκτική και αγέρωχη, η πόλη του Γυθείου αποτελεί ένα αμάλγαμα μοντέρνας γοητείας και αυθεντικού ρομαντισμού και σας καλεί να περιηγηθείτε στα στένα της, να την περπατήσετε και να γίνετε ένα με τις πολυποίκιλες προσλαμβάνουσές της. 

Μυστράς - Kyniska Hotels
Μυστράς

Ιδανικός για αναψυχή και ευχάριστες στιγμές.

Ο Δήμος πήρε το όνομά του από τον γειτονικό οικισμό του Βυζαντινού Κάστρου του Μυστρά ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού στην ιστορικότητά του και στην προσφορά του στο Ελληνικό έθνος. Ο Μυστράς αποτελεί ένα ανοιχτό Μουσείο καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Η μοναδική ομορφιά του φυσικού τοπίου, οι καταπράσινοι γοητευτικοί λόφοι και τα εντυπωσιακά τοπία σε συνδυασμό με την ιστορικότητα και τα πολυάριθμα και σημαντικά μνημεία της περιοχής θα σας καθηλώσουν. Ένα ταξίδι στο χρόνο σας περιμένει!

Σπήλαιο Διρού - Kyniska Hotels
Σπήλαιο Διρού

Δημοφιλές για τη μοναδική φυσική του ομορφιά και την ενυτπωσιακή του γεωμορφολογία, το σπήλαιο του Διρού έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά σπήλαια στον κόσμο.

Στο εσωτερικό του έχουν δημιουργηθεί σταλακτίτες και σταλαγμίτες, οι οποίοι δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των αιώνων από την συνεχώς αυξανόμενη στάθμη του νερού. Σε μικρή απόσταση θα βρείτε ένα ακόμα ιδιαίτερο σπήλαιο, την Αλεπότρυπα, με την είσοδο του σπηλαίου να βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τη θάλασσα.

Σπήλαιο Καστανιάς - Kyniska Hotels
Σπήλαιο Καστανιάς

Στην ανατολική απόληξη του Πάρνωνα και ανάμεσα σε καταπράσινα φυσικά τοπία, ασύμμετρα σχηματισμένους λοφίσκους και φαράγγια που φτάνουν ως το ακρωτήρι Μαλέα.

Το σπήλαιο της Καστανιάς (επίσης γνωστό και ως σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα) αποτελεί πόλο έλξης και σημείο ενδιαφέροντος για όσους επισκέπτονται την περιοχή. Το χωρισμένο σε δύο επίπεδα εσωτερικό του βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το εξωτερικό φυσικό περιβάλλον καλύπτοντας μια έκταση 1500 τ.μ. Μάλιστα, η μοναδική και συνάμα πλούσια ποκιλία του σε χρώματα, πυκνότητα και γεωμορφολογικούς σχηματισμούς το έχουν κατατάξει ως δεύτερο στην Ευρώπη στο είδος του.

Μάνη - Kyniska Hotels
Μάνη

Η Μάνη αποτελεί ένα από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των ντόπιων και ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη για να επισκεφθεί κανείς.

Η ευρύτερη περιοχή της Μάνης δεν διακρίνεται για τα εξωτικά της τοπία και την πλούσια βλάστηση, αλλά ακριβώς για το αντίθετο. Επιβλητική, τραχειά και βραχώδης, με τους έντονους ανέμους να ενισχύουν την άγρια ομορφιά της, η εμβληματική μορφή της πόλης της Μάνης στέκει αυστηρή, περήφανη και αφιλόξενη στο μάτι και σας προ(σ)καλεί να την εξερευνήσετε.

Σπάρτη - Kyniska Hotels
Σπάρτη

Η Σπάρτη είναι η πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας και αποτελεί το οικονομικό και εμπορικό του κέντρο.

Η σύγχρονη πλευρά της πόλης είναι χτισμένη νότια της αρχαίας πόλης, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα και είναι περικυκλώμενη από ελαιόδεντρα, ευωδιαστές λεμονιές, γεμάτες χρώματα μουριές και γενικότερα πλήθος φυσικής ομορφιάς. Η Σπάρτη είναι γεμάτη με καταπράσινα πάρκα, πλατείες και διατηρητέα νεοκλασσικά κτίρια που δημιουργούν ένα μοναδικό μωσαικό ξεχωριστών εικόνων. Στα νοτιοδυτικά της πόλης στέκει ο Ταϋγετος με τις ψηλές κορυφές του, την άγρια ομορφιά του και την επιβλητική του παρουσία. Ιδιαίτερο χαρακτιριστικό της πόλης έιναι πως έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια της αρχαίας ξακουστής Σπάρτης και είναι βασισμένη στα πολεοδομικά σχέδια Βαυαρών αρχιτεκτόνων (από το 1834), γεγονός που εξηγεί και την άρτια αστική δομή της πόλης στο πέρασμα των αιώνων.

Αρεόπολη - Kyniska Hotels
Αρεόπολη

Σύμφωνα με την παράδοση, η Αρεόπολη πήρε το όνομά της από τον Άρη, το Θεό του πολέμου.

Είναι χτισμένη στο μέσο της χερσονήσου της Μάνης “βλέποντας” τις δυτικές όχθες του Μεσσηνιακού κόλπου. Η αρχιτεκτονική δομή των σπιτιών εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη, έχοντας ως κύριο οικοδομικό υλικό την πέτρα, ενώ ο κάθετος προσανατλοσιμός και τα πολύ μικρά παράθυρα τα καθιστούσαν ένα ασφαλές καταφύγιο απέναντι στον εχθρό. Το φυσικό τοπίο της Αρεόπολης είναι εντυσωσιακά άγριο και τραχύ, με απότομους επιβλητικούς βράχους, στενά δρομάκια και ψηλούς πέτρινους πύργους, στοιχεία που συνθέτουν ένα έντονο παραδοσιακό οικισμό που αξίζει να επισκεφθείτε.

Σκαλα Λακωνίας - Kyniska Hotels
Σκαλα Λακωνίας

Ο Δήμος Σκάλας Λακωνίας περιλαμβάνει τους οικισμούς Άγιοι Ταξιάρχες, Βρονταμάς, Γράμμουσα, Λειμώνας, Πανηγυρίστρα, Περιστέρι, Σούλι, Στεφανιά και Φιλήσι.

Η πεδιάδα της Σκάλας έχει χαρακτηριστεί ως “ο κήπος της Ευρώπης” καθώς αποτελεί ένα φυσικό εργοστάσιο παραγωγής πορτοκαλιών και το “σπίτι” της γνωστής ποικιλίας πορτοκαλιών Βαλέντσια, ενώ είναι γνωστή και για τη παραγωγή μελιού μέσω της εκταταμένης μελισσοκομίας της. Στην περιοχή του Βρονταμά αραχαιολογικές έρευνες έχουν αποκαλύψει πολλά ευρύματα από την Κλασσική και Ελληνιστική περίοδο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται αξιοσημείωτα κειμήλια της Βυζαντινής εποχής, όπως το Παλαιομονάστηρο, ο Ναός της Μεταμορφώσεως και του Αγίου Γεωργίου. Λόγω των πολυπληθών τοπικών συλλόγων της περιοχής ο Δήμος παραμένει ζωντανός και δημιουργικός καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς διοργανώνονται πολλά και διαφορετικά events, όπως εκθέσεις βιβλιών, μουσικές συναυλίες το καλοκαίρι, εκθέσεις τοπικών προϊόντων αλλά και το περίφημο φεστιβάλ κρασιού στη Γράμμουσα και η γιορτή πορτοκαλιού στη Στεφανιά.